2014. november 30., vasárnap

Varázslatos angyalom vagy I.


Kísérleti jelleggel nekiálltam egy Supernatural - Harry Potter crossovernek!!! Már hónapok óta tervezgetem, hogy megírom, el is kezdtem, de most volt időm befejezni az első fejezetet.... *cheers up* Az azkabani fogoly idején játszódik, lesz benne Destiel, arany trió, bolond öregember...izé Dumbledore, Sirius, Hagrid, szóval minden, ami Harry Potter, és ehhez jön Dean és Sammy párosa - meg Castiel, kicsit másképp. ;)

2014. november 21., péntek

Levélhullás

Ősz - egy park - egy fiatal édesanya két kisfiúval.
Még tegnap szerettem volna megírni, de most volt rá alkalmam. Mindentől, amit valaha írtam, teljesen különálló rövid történet. Nem fanfic, nem songfic, semmi. Csak úgy. :)
Figyelmeztetések: őszi szomorúság, elmúlás ihlette! És persze a sok szín. :)

2014. november 16., vasárnap

Semmi sárga szempár

Supernatural AU fanfic. Mary nem halt meg, a fiúknak normális élete van. A 200. rész The Road So Far-ja hozta ki belőlem. :) 
(Megjegyzés: ez az alternatív univerzum Cas segítségével lehetséges, neki köszönhető. Ebben a sztoriban - ,bár nincs rá említés sem, de a fejemben sokkal több van, mint ami belefért -, miután jóban lett a fiúkkal, nagyjából az 5. és 7. évad között/környékén, eldönti, hogy visszamenőleg megakadályozza Azazelt a végzetes látogatásban. Ezek után pedig letelepedik a család közelében, és figyel. Vár. )

2014. november 13., csütörtök

Elváró elzáró zéró

 Egyre közeleg a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés, és a fennmaradó idővel fordítottan arányos az engem jó tanácsokkal ellátni próbáló, aka  befolyásolni vágyó tömeg nyomása. Elsősorban a családom részéről, de a tanárok is odateszik magukat. És én ezt ki nem állhatom. Valószínűleg azért, mert fogalmam sincs, hogyan tovább. Vannak tervek, de azokat nem sokan nézik jó szemmel. És ez egyre kevésbé érdekel. Pedig lehet, hogy hallgatni kéne rájuk.... ?
Szokatlan versforma: 8as és 3as szótagszámú sorok váltakoznak, keresztrímmel, tehát az azonos hosszúságúak rímelnek egymásra (illetve próbálnak rímelni) :))

Végtelen lehetőségek
Tárháza,
Messze jövőben bőségnek
Csontváza,
Félkész ötletek tára, bár
Kiforratlan,
Az agyam  nyers gyémántként vár
Csiszolatlan.

Mindenki csak a jövővel
Baszogat,
S a bűntudat kínvesszővel
Hasogat,
Mert pont engem nem érdekel
Az egész,
Szív oltáránál térdepel
A hűs ész.

Közben tudom, hogy ne tudnám,
Rommá lesz
Minden esély, minden utcám
Ködbe vesz,
Mégsem tudom azt mondani,
Csinálom,
Elvárás fog megfojtani...
Rémálom!

2014. november 11., kedd

Temetőben

Ezt még tegnap írtam az OKTVn, de gondoltam, egy feltöltés elég egyszerre... :) Tehát ez ma jön. Szerepvers. 6os szótagszámú sorok, keresztrím.

2014. november 10., hétfő

Sárga pulcsid

Ma magyar OKTV volt, és nem egészen másfél óra alatt beírtam, amit tudtam, de egy perccel sem adhattam be hamarabb a lapot, minthogy lejárt volna az időkorlát (3 óra), mert a felkészítő tanár elevenen megnyúzott volna - tavaly volt egy merész csaj, aki 'csak' két órát és negyven percet ült rajta, aztán kiment a teremből. Csak annyit láttunk, mikor kijöttünk húsz perc múlva, hogy a tanárnő még mindig szidja, szapulja, ő pedig sír egy padon. Pedig 95%-osra írta meg. - Tehát volt további bő másfél órám. Szerencsére jó előre elkértem BB pulcsiját. Eredetileg az illata miatt, idegnyugtatónak. :) És ekkor jobb híján nekiálltam verset írni.A pulcsi ihlette, és sok magányos éj.
6os szótagszám, keresztrím (kivéve a keretet)



2014. november 6., csütörtök

Nagy csoda még

 Újabb időmértékes vers! El sem hiszem. Már nem csak az OKTV előkészítőnek, de egy viszonylag új és nagyon kedvessé vált barátomnak is köszönhetem. És talán Arany Jánosnak. Valamint természetesen a 'múzsának', BB-nek. :)
A nagyobb élmény érdekében javaslom skandálva olvasni a verset - akár fejben is. ;)
A cím is egy choriambus! :D

Barna szemedben vágy tüze ég,
Két kezed által olvad a jég,
én nem is hittem ezt soha rég,
régi a dal, de nagy csoda még;
ajkamat éri szádból a lég,
meg van idézve észnek a vég.

Mélyre belül rég vágy tüze rág,
furcsa az érzés, szűk ez a tág,
mert vele mindig más a világ.
Dörren az ég és rezzen az ág,
felrepül onnan csipkevirág,
friss szerelembe jól bele vág.



2014. november 4., kedd

Füstbe ment terv

Így az OKTV-készülés hetében nem nagyon van időm írni, de ez hazafelé sétálás közben gyökeret vert az agyamban. Tehát: életem első időmértékes verse!!! Sosem hittem, hogy lesz ilyen. És ráadásul felező nyolcasok és páros rím. Akkor ez már szimultán verselés? Most tényleg?!
Amúgy igen, a cím is behoz egy kis intertextualitást. Mert miért ne? :)) És tényleg nem lett semmi az eredeti tervekből - lettek helyette újak. ;)

Szeme égőn szivemért nyúl,
odaadnám, szava elfúl;
nem akart ő, szive másé
- ölel ismét, s a bukásé.
Agya látván vereségét,
ki se várván csata végét
szabad érzést, egy utat hágy:
leteper hát szerelem s vágy.